fredag den 27. juli 2012

Must have #3: Løbecykel

http://www.puky.net/pics/module/produkte/puky_produkte/Laufrad_LR_M_oceanblue_bild0_bg4.jpgÆldsten fik en løbecykel til sin 3 års fødselsdag. Da han er relativt lille havde vi fokus på siddehøjden, da vi ledte efter egnede modeller.

Valget faldt på Puky LR M (sadelhøjde fra 29 cm) og det har vi ikke fortrudt. Puky laver solide løbecykler, og er barnet lidt større kan man vælge modellen LR 1, LR 1L (Br) eller LR XL.

I starten gik det lidt trægt med at få brugt den, mest fordi det var langt nemmere at tage den trehjulede motorcykel, og det er altså svært at tvinge sit barn op på en løbecykel. Men en dag tog jeg barn og cykel med på mit arbejde (en skole), hvor han fik lov til at cykle på de tomme gange. Det hjalp (for der var jo ingen alternativer til løbecyklen), og derefter var løbecyklen førstevalg og han blev hurtigt god til at køre på den. Vi har ofte haft den med som alternativ til en klapvogn, når vi har gået ture eller været andre steder, hvor vi skulle gå en del. Desuden har vi brugt den som transportmiddel til børnehaven (1 km).


Vi var lige ved at se os om efter en lidt større model, men nu har han (i en alder af 3½) lært at cykle på en almindelig cykel uden støttehjul. Det gik MEGET let, fordi han har lært at holde balancen på løbecyklen.

Han skal i skrivende stund kun have hjælp til at starte. Det skal bemærkes, at han det seneste år har cyklet en smule med støttehjul, men kun rundt om huset - ikke deciderede ture.

Vi har sat et håndtag på cyklen, så vi let kan støtte (eller bremse) ham om nødvendigt. Det kan købes på coop.dk og afhentes i den lokale Superbrugs eller Kvickly (som nogle gange har dem i sortiment).

Cyklen er i en størrelse, hvor han fint kan nå jorden med fødderne (10"). Så snart han er mere stabil sætter vi sadlen op eller skifter til en større model (12").

Cyklerne har vi købet på Gul & Gratis - en 10" ViviUno 150 kr. (bemærk, at den ikke har friløb og bremse) og en 12" Tårnby Bølle til 200 kr., så hvis man holder lidt øje med brugtmarkedet kan man gøre en god handel der.


Til den lille vil vi starte lidt tidligere med løbecyklen, og det kræver en endnu mindre model. Vi har derfor kig på modellen MiniBike, som vi har set børn i vuggestuen bruge flittigt. Mindste sadelhøjde er 25 cm. Vi leder nu efter en brugt model.


1 kommentar:

  1. Hej Mor,
    Ja du ved da absolut en masse om cykler .-D

    Vil gerne berige din indlæg og give dette link til en artiklen om hvilken mindste mål der er på diverse løbecykler. Tror det kan hjælpe mange http://www.legehjulet.dk/modules/psblog/content.php?id=10

    Kan iøvrigt fortælle at udover den Minibike du omtaler, så har Ybike også en lav sadelmål - nemlig 26 cm - men ellers er det Puky med de 29 cm.

    SvarSlet